Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Δολοφόνησαν άνανδρα τον ηρώα Μπελογιάννη !

Έπεσε ένας αλύγιστος μαχητής της Ειρήνης, ένας πολέμαρχος του ΔΣΕ, ένας δοκιμασμένος μπροστάρης των αγώνων του λαού μας.

Σαν ένα ρίγος φρίκης πέρασε η είδηση ανάμεσα στο λαό μας, ανάμεσα στους ανθρώπους όλης της γης. Έπεσε ο ήρωας Μπελογιάννης !

Ο Μπελογιάννης έπεσε κρατώντας πάντα ψηλά το κεφάλι με ξεδιπλωμένη τη σημαία της πάλης για λευτεριά – Δημοκρατία – Ειρήνη.

Χάσαμε έναν πιστό κι’ αγαπημένο σύντροφο, έναν δοκιμασμένο ηγέτη του Λαού μας κι η ανθρωπότητα ολόκληρη έχασε έναν φλογερό υπερασπιστή της ειρήνης.

Η μεγάλη μπολσεβίκικη καρδία του Νίκου Μπελογιάννη έπαψε να χτυπά, τρυπημένη απτά αμερικάνικα βόλια πούρηξαν ο Πλαστήρας και ο Βενιζέλος.

Μα στις δίκες μας τις καρδιές ζει και θα ζει ο Μπελογιάννης η τόλμη κι η παλληκαριά του, όπως θα μείνει ανεξίτηλη και τούτη η κηλίδα, μέσα στις τόσες άλλες, στη ματωβαμμένη αμαρτωλή ιστορία των δολοφόνων του.

Το τιμημένο ταμπούρι πάφησε ο Μπελογιάννης θα το κρατήσουμε μεις, εμείς οι αγωνιστές της Ελλάδας, ολόκληρος ο Λαός μας και μαζί μας η προοδευτική ανθρωπότητα. Ευλαβικά γονατίζουμε μπρος στο νωπό ακόμη μνήμα του ήρωα και των συντρόφων του.

Τη θέση του ήρωα στο χαράκωμα της ειρήνης και της δημοκρατίας θα την πάρουμε μεις οι σύντροφοί του, οι κουκουέδες, ολόκληρος ο Λαός μας, και θα φέρουμε σε πέρας το έργο του, το έργο μας, τη Λευτεριά της Ελλάδας, τη Δημοκρατία, την Ειρήνη.

Στις δολοφονικές ριπές του δήμιου Πλαστήρα, εμείς οι εκπατρισμένοι αγωνιστές της Ελλάδας, σε τούτη τη χώρα, απαντάμε : Θα εκδικηθούμε το θάνατο του ήρωά μας, με πιο ψηλές νόρμες, με περισσότερη δουλιά, για το ολόπλευρο δυνάμωμά μας, και την ολόπλευρη προετοιμασία μας για τη τελική νίκη.

«Δημοκράτης», καθημερινή εφημερίδα των προσφύγων απτήν Ελλάδα, 1.04.1952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου