Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Γιούσεφ Κουβάλσκι: «Για τον Μέγαλο Πατριωτικό Πόλεμο της Σ.Ε.»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 21-22/06/1952
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ Β. ΣΤΑΛΙΝ
«ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ Σ.Ε.»
ΓΙΟΥΣΕΦ ΚΟΥΒΑΛΣΚΙ
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που εκδόθηκε το μεγαλοφυές έργο του σ. Στάλιν «Για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης». Σ' αυτό το έργο περιέχονται οι εισηγήσεις, οι λόγοι και οι διαταγές του Ι. Στάλιν στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, που ήταν οδηγός για το σοβιετικό λαό και τον απελευθερωτικό του στρατό στον ηρωικό τους αγώνα για τη νίκη ενάντια στον χιτλερικό ιμπεριαλισμό και τον γιαπωνέζικο μιλιταρισμό, που ενέπνεαν όλους τους σκλαβωμένους λαούς στον αγώνα ενάντια στους φασίστες καταχτητές, για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωσή τους. Το έργο του σ. Στάλιν «Για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης», που δείχνει τον αποφασιστικό ρόλο του Μπολσεβίκικου Κόμματος και του μεγάλου αρχηγού του, στην πραγματοποίηση απτήν ΕΣΣΔ της ιστορικής νίκης ενάντια στις μαύρες δυνάμεις του φασισμού, είναι υπόδειγμα δημιουργικού μαρξισμού, παράδειγμα μεγαλοφυούς επιστημονικής πρόβλεψης, ανεχτίμητη συνεισφορά στο θησαυροφυλάκιο του μαρξισμού-λενινισμού. Αυτό το έργο εξοπλίζει σήμερα τους λαούς του κόσμου κι ανάμεσά τους και το λαό μας στον αγώνα τους, πλάι στη Σ. Ένωση, για την Ειρήνη, ενάντια στους διαδόχους των χιτλερικών εγκληματιών, τους αμερικάνους εμπρηστές πολέμου και τους λακέδες τους.
* * *
Στις 22 του Ιούνη, χτυπώντας τη Σ. Ένωση ο Χίτλερ υπέγραψε τη θανατική καταδίκη του. Στο Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο ο σοβιετικός λαός κάτω απτήν καθοδήγηση του Μπολσεβίκικου Κόμματος, κάτω από την ηγεσία του σοφού αρχηγού και στρατηλάτη σ. Στάλιν, στάθηκε αντιμέτωπος με το στρατό του εχθρού, έφερε μέχρι την τελευταία στιγμή το βάρος του πολέμου, ήταν η αποφασιστική δύναμη που συνέτριψε το χιτλερισμό.
Τεράστια ήταν η προσπάθεια του Μπολσεβίκικου Κόμματος, του σοβιετικού λαού, των ενόπλων δυνάμεων της ΕΣΣΔ, για να αποκρούσουν την ύπουλη εισβολή, να συντρίψουν τις χιτλερικές συμμορίες, να καταδιώξουν τους φασίστες καταχτητές και ν' απελευθερώσουν τους καταπιεσμένους λαούς της Ευρώπης. Σ' αυτούς τους κρίσιμους μήνες και χρόνια φάνηκε η μεγαλοφυΐα του μεγάλου Στάλιν που επικεφαλής του Κρατικού Συμβουλίου Άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων της Σοβ. Ένωσης συγκέντρωσε τις τεράστιες προσπάθειες του λαού και του στρατού, επεξεργάστηκε το μεγαλοφυές στρατηγικό σχέδιο πολεμικών ενεργειών και ακλόνητα, άφοβα διηύθυνε τον αγώνα της Σοβ. Ένωσης και του Στράτου της οδηγώντας τον στην υπέροχη, ιστορική νίκη ενάντια στον εχθρό.
Διευθύνοντας τις πολεμικές ενέργειες του Κόκκινου Στρατού και την τεράστια πολίτικη, οργανωτική και οικονομική δουλιά του κόμματος και της κρατικής εξουσίας ο σ. Στάλιν ανέπτυξε ταυτόχρονα δημιουργικά τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία. »Στις εργασίες του που περιέχονται στο έργο «Για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης» ο σ. Στάλιν έκανε βαθειά ανάλυση του χαρακτήρα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, απεκάλυψε τη ταξική μορφή του φασισμού και ξεσκέπασε τη ψεύτικη φρασεολογία του χιτλερισμού, αυτού του τμήματος εφόδου του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, φώτισε τη μορφή και τους σκοπούς του Μεγάλου πατριωτικού πολέμου και έδειξε τους δρόμους που οδηγούσαν στη νίκη του, ανέπτυξε τη σοβιετική πολεμική επιστήμη που αυτός δημιούργησε, ανεβάζοντας την σε ανήκουστο ύψος. Στην εργασία του σ. Στάλιν, συγκεντρώνοντας την πείρα του πολέμου έδειξε ακόμα μια φορά την ανωτερότητα του σοβιετικού, σοσιαλιστικού συστήματος απέναντι στο καπιταλιστικό, φώτισε τις πηγές της δύναμης του σοβιετικού λαού και κράτους, ανάπτυξε πιο πέρα τη διδασκαλία για το σοσιαλιστικό κράτος και τις λειτουργίες του.
* * *
Ακόμα στους πρώτους λόγους του ύστερα απ' την εισβολή των χιτλερικών ορδών στη Σοβ. Ένωση ο σ. Στάλιν τόνισε το χαρακτήρα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, σαν πόλεμο δίκαιου, απελευθερωτικού, σε αντίθεση με τον άδικο, καταχτητικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της χιτλερικής εισβολής. Ο σ. Στάλιν υπέδειξε ότι ο πόλεμος με τους γερμανούς φασίστες δεν είναι μόνο πόλεμος ανάμεσα σε δυο στρατούς. Είναι ταυτόχρονα μεγάλος πόλεμος ολόκληρου του σοβιετικού λαού ενάντια στο γερμανικό φασιστικό στρατό. Σκοπός αυτού του Πατριωτικού Πολέμου ενάντια στο φασίστα τύραννο είναι όχι μόνο η απομάκρυνση του κινδύνου που κρέμεται πάνω απ' τη χώρα μας, μα και η βοήθεια προς όλους τους λαούς της Ευρώπης που στενάζουν κάτω απ' το ζυγό του γερμανικού φασισμού.
Ο σ. Στάλιν υπέδειχνε ότι η νίκη στον πόλεμο είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολίτικο χαρακτήρα του πόλεμου. Κυρίως η ευγενικιά, πατριωτική και πανανθρώπινη αποστολή του απελευθερωτή Κόκκινου Στρατού ήταν η κύρια πηγή της δύναμής του, των νικών του ενάντια στους χιτλερικούς εισβολείς. Ο σ. Στάλιν υπέδειχνε ότι οι καταχτητικοί, ιμπεριαλιστικοί σκοποί του άδικου πόλεμου δεν μπορούν να προκαλέσουν τον ενθουσιασμό των στρατιωτών. Αυτό το τόνισε ξανά στη συνομιλία του με τον ανταποκριτή της «Πράβντα» το Φλεβάρη 1951, υποδείχνοντας ότι οι αμερικάνοι κι άλλοι στρατιώτες οδηγούμενοι για θυσία στην Κορέα πολεμούνε χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς πίστη σε δίκαιο της υπόθεσης. Αυτό το πράγμα συχνά το ξεχνάν οι ιμπεριαλιστές εμπρηστές πολέμου.
Οι υπέροχες νίκες του Κόκκινου Στρατού μπροστά στη Μόσχα, το Στάλινγκραντ, το Κουρσκ, η ισχυρή επίθεση του Σοβιετικού Στρατού που έφερε τη λευτεριά και στις χώρες της Λ.Δ. και τελείωσε με την κατάληψη του Βερολίνου και τη συντριβή της χιτλερικής πολεμικής μηχανής, είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της μεγαλοφυούς σταλινικής πολεμικής επιστήμης. Σε αντίθεση με τον δογματισμό και τη ρουτίνα που χαρακτηρίζουν όλα τα αστικά πολεμικά δόγματα, ο σ. Στάλιν δημιούργησε τον επιστημονικό πολεμικό κανόνα στηριγμένο στις βάσεις του μαρξισμού-λενινισμού, τη στρατηγική του και την ταχτική του επεξεργαζόμενος και νικηφόρα εφαρμόζοντας στην πράξη τη θεωρία της ενεργητικής άμυνας και αντεπίθεσης, τις βάσεις της συνεργασίας των διαφόρων όπλων, την ταχτική του παρτιζάνικου πολέμου κλπ. Η επεξεργασία απ' τον σ. Στάλιν των προβλημάτων των σταθερών αποφασιστικών παραγόντων για το αποτέλεσμα του πολέμου και κυρίως : Το πρόβλημα της σταθερότητας των μετόπισθεν, δηλ. της οικονομικής και ηθικο-πολιτικής ισχύος της χώρας, του ηθικού των στρατευμάτων, της ποσότητας και ποιότητάς τους, του εξοπλισμού και της οργανωτικής ικανότητας της διοίκησής, έχουν τεράστια σημασία. Όλη η δουλειά του σ. Στάλιν σ' αυτόν τον τομέα είναι ανεξάντλητος θησαυρός για όλες τις χώρες του στρατοπέδου του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας.
Στο έργο του «Για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο της Σοβ. Ένωσης» ο σ. Στάλιν υπέδειχνε το πόσο τεράστια σημασία για τη νίκη έχει ο χαρακτήρας του κοινωνικού συστήματος της δοσμένης χώρας, η οικονομική της ανάπτυξη, το ηθικό του λαού. Ο Μεγάλος πατριωτικός πόλεμος της ΕΣΣΔ επιβεβαίωσε πλέρια την ανωτερότητα του σοβιετικού σοσιαλιστικού συστήματος απέναντι στο φασιστικό, καπιταλιστικό σύστημα.
Η πείρα του πολέμου διδάσκει – υποδείχνει ο σ. Στάλιν – ότι το σοβιετικό σύστημα αποδείχτηκε όχι μόνο σαν η πιο καλή μορφή οργάνωσης της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας στα χρόνια της ειρηνικής οικοδόμησης, μα επίσης και η καλύτερη μορφή κινητοποίησης όλων των δυνάμεων του λαού για την απόκρουση του εχθρού στη διάρκεια του πολέμου.
Στη διάρκεια του Μεγάλου πατριωτικού πολέμου φάνηκε πλέρια η δύναμη του σοβιετικού κράτους, που γεννήθηκε απ' την Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, του κράτους του νικηφόρου σοσιαλισμού, φάνηκαν πλέρια τα τεράστια αποτελέσματα της σοφής σταλινικής πολιτικής εκβιομηχάνισης της χώρας που χάρη σ' αυτήν η Ρωσία που ήταν οπισθοδρομική στον καιρό των τσαρικών κυβερνήσεων, αγροτική Ρωσία, έγινε σύγχρονη ισχυρή βιομηχανικο–κολχόζνικη δύναμη. Η θαυμάσια σοσιαλιστική βιομηχανία της Σοβ. Ένωσης χάρη στον πρωτόφαντο ηρωισμό δουλειάς και αυτοθυσίας της σοβιετικής εργατικής τάξης εφοδίαζε τον Κόκκινο Στρατό με αρκετή ποσότητα νεότατου πολεμικού υλικού, πράγμα που συντέλεσε στο να ξεπεραστεί η αρχική τεχνική υπεροχή των χιτλερικών στρατευμάτων.
Ο Μεγάλος πατριωτικός πόλεμος της ΕΣΣΔ έδειξε επίσης πλέρια – όπως υπόδειχνε ο σ. Στάλιν – τη δύναμη και τη ζωτική ικανότητα του κολχόζνικου συστήματος, τη δύναμη της σοσιαλιστικής αγροτιάς της ΕΣΣΔ, που χάρη στη μεγάλη πατριωτική δραστηριότητα της κολχόζνικης αγροτιάς εφοδίαζε το στρατό και τον πληθυσμό με αρκετή ποσότητα τροφίμων και τη βιομηχανία με πρώτες ύλες.
Πλάι στη εργατική τάξη και την κολχόζνικη αγροτιά η σοβιετική διανόηση συνέβαλλε τεράστια στη νίκη ενάντια στους φασίστες επιδρομείς αναπτύσσοντας την επιστήμη, την τεχνική, τον πολιτισμό στα συμφέροντα της υπεράσπισης της σοσιαλιστικής πατρίδας.
Στη διάρκεια του Μεγάλου πατριωτικού πολέμου φάνηκαν – όπως διδάσκει ο σ. Στάλιν – ξεκάθαρα οι ισχυρές κινητήριες δυνάμεις της σοβιετικής σοσιαλιστικής κοινωνίας, η ηθικο-πολιτική ενότητά της, η φιλία των λαών της ΕΣΣΔ, ο σοβιετικός πατριωτισμός.
Παρά τις συκοφαντικές «προφητείες» των γερμανών και αγγλο–αμερικάνων ιμπεριαλιστών, η αδελφική φιλία των σοσιαλιστικών λαών της ΕΣΣΔ, με το μεγάλο ρώσικο λαό επικεφαλής, δυνάμωσε στη διάρκεια του τελευταίου πολέμου ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη Σοβ. Ένωση ένα αδιάσπαστο σύνολο.
Ο απαράμιλλος ηρωισμός των σοβιετικών στρατιωτών στο μέτωπο και του πληθυσμού στα μετόπισθεν που φάνηκε στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου έδειξε τι τεράστια αποθέματα ενέργειας, αυτοθυσίας, φλόγας γεννάει ο σοσιαλιστικός σοβιετικός πατριωτισμός, που είναι στενά συνδεδεμένος με τον προλεταριακό διεθνισμό.
«Η δύναμη του σοβιετικού πατριωτισμού – υποδείχνει ο σ. Στάλιν – βρίσκεται στο ότι βάση του είναι όχι οι φυλετικές είτε εθνικές προκαταλήψεις, παρά η βαθειά αφοσίωση και πίστη του λαού στη σοβιετική πατρίδα, η αδελφική φιλία των ανθρώπων της δουλείας όλων των λαών της χωράς μας».
... «Η αρχή της ισοτιμίας όλων των φυλών και λαών, η αρχή της φιλίας των λαών, που στερεώθηκε στη χώρα μας, έφερε την ολοκληρωτική νίκη ενάντια στην αρχή του ζωώδικου εθνικισμού και του φυλετικού μίσους των χιτλερικών».
Ο σ. Στάλιν πάντα τονίζει στα έργα του ότι καθοδηγητική δύναμη του σοβιετικού λαού, που τον κινητοποίησε, τον οργάνωσε και τον οδήγησε στη νίκη, ήταν, όπως και στις ειρηνικές περιστάσεις, το μπολσεβίκικο κόμμα.
«Στον καιρό του πατριωτικού πολέμου - υποδείχνει ο σ. Στάλιν – το κόμμα μας ήταν η ψυχή και ο οργανωτής της παλλαϊκής πάλης ενάντια στους φασίστες επιδρομείς. Στη διάρκεια του πολέμου το κόμμα ενώθηκε ακόμα πιο πολύ με το λαό, συνδέθηκε πιο στενά με τις πλατιές μάζες του εργαζόμενου λαού. Εδώ βρίσκεται η πηγή της δύναμης του κράτους μας».
* * *
Ο Μεγάλος Πατριωτικός πόλεμος της Σοβιετικής Ένωσης και ο στρατός της είχε τεράστια διεθνή σημασία, καθώς και για το πολωνικό λαό. Στις συνθήκες της τρομερής χιτλερικής κατοχής οι εργαζόμενες μάζες της χώρας μας με απληστία ακούγανε την κάθε λέξη των λόγων και των διαταγών του αρχιστράτηγου Στάλιν, που τα ανατύπωνε και τα διέδιδε ο παράνομος τύπος του Πολωνικού Εργατικού Κόμματος. Βαθειά χαράχτηκαν στην καρδιά του λαού τα λόγια του σ. Στάλιν για «τους πολωνούς που σταύρωσαν» οι χιτλερικοί δήμιοι, για την αναπόφευγη τιμωρία που θα βρουν οι χιτλερικοί στρατηγοί και διοικητές, οι εκκλήσεις του προς τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, τους οποίους «οι σκλαβωμένοι λαοί της Ευρώπης βλέπουν σαν σωτήρες» για να εκπληρώσουν την απελευθερωτική τους αποστολή.
Η ιστορική απάντηση του σ. Στάλιν στα ερωτήματα του ανταποκριτή του ξένου τύπου, που μ' αυτήν βεβαίωνε ότι η κυβέρνηση της ΕΣΣΔ επιθυμεί απόλυτα «δυνατή και ανεξάρτητη Πολωνία», φιλία και συμμαχία με τον πολωνικό λαό, ήταν έκφραση της λενινιστικής-σταλινικής πολιτικής για τις εθνότητες που ακολουθεί η Σοβιετική Ένωση. Πραχτική έκφραση αυτής της πολιτικής της φιλίας και αδελφότητας, ήταν η ανιδιοτελής βοήθεια που έδωσε η σοβ. κυβέρνηση και προσωπικά ο μεγάλος Στάλιν στην οργάνωση, απ' την Ένωση των Πολωνών Πατριωτών, του Πολωνικού Στρατού στην ΕΣΣΔ, ήταν ο ηρωικός γεμάτος αυτοθυσία αγώνας εκατομμυρίων σοβιετικών στρατιωτών για την απελευθέρωση της γης μας.
Αυτή η πολιτική της αδελφικής φιλίας βρήκε την επιβεβαίωσή της στη συμφωνία φιλίας, αμοιβαίας βοήθειας και μεταπολεμικής συνεργασίας ανάμεσα στη Σοβ. Ένωση και την Πολωνία, που κλείστηκε στις 21 Απρίλη 1945 και στον ιστορικό λόγο του μεγάλου Στάλιν σχετικά μ' αυτήν.
Η πραγματικότητα πλέρια επιβεβαίωσε την σωστότητα των λέξεων του σ. Στάλιν που τότε είπε για το ότι «η συμφωνία αυτή είναι εγγύηση της ανεξαρτησίας της καινούργιας δημοκρατικής Πολωνίας, εγγύηση της δύναμής της, της άνθισής της».
Η Σοβ. Ένωση και ο Στράτος της κάτω από την ηγεσία του μεγάλου Στάλιν έφερε τη λευτεριά στον πολωνικό λαό, άνοιξε στις εργαζόμενες πολωνικές μάζες το δρόμο για την εξουσία, έκανε δυνατή τη δημιουργία ενιαίας λαϊκο-δημοκρατικής Πολωνίας κάτω απ' την καθοδήγηση του Πολωνικού Εργατικού Κόμματος στηριγμένης στην εργατοαγροτική συμμαχία. Η βοήθεια της Σοβ. Ένωσης συντελεί σήμερα στο να χτίζει νικηφόρα το σοσιαλισμό ο πολωνικός λαός κάτω απ' την καθοδήγηση του Πολωνικού Εργατικού Κόμματος, κάτω απ' την ηγεσία του σ. Μπιερούτ.
Στη γιγάντια σύγκρουση ανάμεσα στο σοσιαλιστικό σύστημα και το φασισμό βγήκε νικητής το σοσιαλιστικό σύστημα. Η Σοβ. Ένωση βγήκε απ' αυτόν τον πόλεμο ακόμα πιο δυνατή και σήμερα είναι το πιο δυνατό κράτος του κόσμου. Η ιστορική νίκη της Σοβ. Ένωσης στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έσπασε το παγκόσμιο μέτωπο του ιμπεριαλισμού σε μια σειρά σημεία, άνοιξε στις χώρες της Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης, Πολωνία, Βουλγαρία, Αλβανία, το δρόμο για λαϊκές κυβερνήσεις, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Χάρη στη νίκη της Σοβ. Ένωσης έγινε η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, κατόρθωσε να νικήσει ο μεγάλος κινέζικος λαός, φτιάχνοντας τη Λαϊκή Κίνα.
Άλλαξε ο συσχετισμός των δυνάμεων στον κόσμο. Γύρω στη ΕΣΣΔ και το σ. Στάλιν συγκεντρώνεται το ισχυρό στρατόπεδο της ειρήνης που κάθε μέρα δυναμώνει, το στρατόπεδο της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στο οποίο ανήκει το μέλλον του κόσμου.
Στο φως του έργου του σ. Στάλιν «Για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης» φαίνεται εκφραστικά το πως οι αμερικανοάγγλοι ιμπεριαλιστές σαμποτάριζαν συστηματικά τη δημιουργία δεύτερου μετώπου στη Δ. Ευρώπη. Σήμερα είναι γνωστό ότι οι αμερικανοάγγλοι ιμπεριαλιστές, που πραγματικά υποστήριζαν το χιτλερικό φασισμό και τον έσπρωξαν στον πόλεμο ενάντια στην ΕΣΣΔ, το φθινόπωρο του 1941 καθώς και το 1942 και 1943 κρυφά έρχονταν σε συνεννόηση με τους χιτλερικούς γερμανούς σκοπεύοντας να κάνουν μαζί τους συμβιβασμό και να ρίξουν τις δυνάμεις όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών ενάντια στη Σοβ. Ένωση. Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο φάνηκαν οι ιμπεριαλιστικοί σκοποί τους. Επιδίωξαν το αδυνάτισμα της Γερμανίας και της Ιαπωνίας σαν επικίνδυνους ανταγωνιστές τους. Υπολόγιζαν σε μια αιμορραγία της Σοβ. Ένωσης, σε αδυνάτισμα της διεθνούς επιρροής της και σε υποταγή της μετά το τέλος του πολέμου.
Όμως πικρά γελάστηκαν στους υπολογισμούς τους.
«Ο πόλεμός μας για τη λευτεριά της πατρίδας μας – είπε ο σ. Σταλιν – ενώνεται με τον αγώνα των λαών της Ευρώπης και της Αμερικής για την ανεξαρτησία τους και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτό θα γίνει ένα μονολιθικό μέτωπο των λαών που παλεύουν για την λευτεριά ενάντια στην υποδούλωση και την απειλή υποδούλωσης απ' την πλευρά του φασιστικού στρατού του Χίτλερ.
Οι λαοί του κόσμου υποστήριξαν το δίκαιο πόλεμο της Σοβ. Ένωσης ενάντια στις βάρβαρες χιτλερικές ορδές. Ο πόλεμος ενάντια στο Χίτλερ ενώθηκε αργότερα με τον αγώνα των λαών της Ευρώπης ενάντια στο χιτλερικό ζυγό.
Η επαγρύπνηση της κοινής γνώμης του κόσμου, οι επιτυχίες του Σοβιετικού Στρατού, το ξεσήκωμα των εργαζόμενων μαζών των ΕΠΑ και Αγγλίας εμπόδισαν τα ύπουλα σχέδια των ιμπεριαλιστών για κλείσιμο ξεχωριστής ειρήνης με τον Χίτλερ.
Οι ιμπεριαλιστές δεν άνοιγαν δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη εφ' όσον υπολόγιζαν σε αιμορραγία της ΕΣΣΔ, το άνοιξαν όμως αυτό τη στιγμή που ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψε πια τις βασικές δυνάμεις του Χίτλερ και ήταν φανερό ότι ήταν σε θέση μόνος του να καταλάβει τη Γερμανία και ν' απελευθερώσει τη Γαλλία.
Αμέσως μόλις σταμάτησαν οι ομοβροντίες των κανονιών πάνω στην Ευρώπη οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκοντας την κυριαρχία σ' όλο το κόσμο και συνεχίζοντας την εγκληματική πολίτικη των χιτλερικών συμμοριτών, άρχισαν να προετοιμάζουν καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο. Οι αμερικάνοι δολοφόνοι δυο χρόνια τώρα διεξάγουν τον ατιμωτικό πόλεμο στην Κορέα χρησιμοποιώντας ραφιναρισμένα μέσα εξόντωσης, προπάντων το βακτηριολογικό όπλο. Δήμιοι κάτω απ' την ιδιότητα του στρατηγού, όπως ο Ριτζγουαίη, Μπότνερ, Κλαρκ κ.α. βασανίζουν στο νησί Κοζεντό τους άοπλους κορεάτες και κινέζους αιχμαλώτους με τρόπο ακόμα πιο άγριο απ' τους χιτλερικούς καταχτητές. Οι αμερικάνοι εμπρηστές πολέμου και οι δορυφόροι τους, οι άγγλοι και γάλλοι ιμπεριαλιστές σκάρωσαν στη Δ. Γερμανία τη λεγόμενη «γενική συμφωνία» που είναι ανοιχτή συμμαχία με τους νεοχιτλερικούς αντεκδικητές. Με διαταγή των αμερικάνων ιμπεριαλιστών οι κυβερνήσεις των δορυφόρων τους στην Ευρώπη φασιστικοποιούν τις πολιτικές συνθήκες στις χώρες τους, π.χ. Στη Γαλλία, που έκφραση αυτού του γεγονότος είναι η σύλληψη του Ζακ Ντυκλώ και του Αντρέ Στηλ. Οι αμερικάνοι εμπρηστές πολέμου προσπαθούν μ' αυτόν τον τρόπο να σπάσουν την αντίσταση των λαϊκών μαζών των καπιταλιστικών χωρών, που αντιδρούν ενάντια στα εγκληματικά πολεμικά σχέδια.
Όμως οι εργαζόμενες μάζες, οι λαοί όλου του κόσμου όλο και πιο καλά νοιώθουν ότι η «η Ειρήνη θα διατηρηθεί και θα σταθεροποιηθεί αν οι λαοί πάρουν στα χέρια τους τη διατήρηση της ειρήνης και την υπερασπίσουν ως το τέλος». Γι' αυτό ο αγώνας για την ειρήνη δυναμώνει σ' όλο τον κόσμο από μέρα σε μέρα, και γίνεται ακόμα πιο ισχυρό εμπόδιο στο δρόμο των αμερικάνων εμπρηστών πόλεμου.
Σ' αυτή την πάλη για την ειρήνη, που διεξάγει το ισχυρό στρατόπεδο της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού κάτω από την ηγεσία της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης, κάτω απ' την καθοδήγηση του σ. Στάλιν, όλο και πιο δραστήριο μέρος παίρνει η Λαϊκή Πολωνία συσφίγγοντας ταυτόχρονα ακόμα πιο πολύ την αδιάσπαστη φιλία με τον αδελφικό σοβιετικό λαό και με τις χώρες της Λ. Δημοκρατίας. Θυμούμενες τις υποδείξεις του μεγάλου Στάλιν οι εργαζόμενες μάζες της Λαϊκής Πολωνίας, συσπειρωμένες γύρω στο ΕΕΠΚ, γύρω στον καθοδηγητή τους, τον πιστό μαθητή του Στάλιν, σ. Μπιερούτ, αναπτύσσουν την οικονομική και πολιτιστική οικοδόμηση, σταθεροποιούν τις καταχτήσεις τους, που βρήκαν την έκφρασή τους στο σχέδιο του Συντάγματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας, παλεύουν για την πραγματοποίηση του 6χρονου πλάνου οικοδόμησης του σοσιαλισμού, δυναμώνουν την πατρίδα τους, δυναμώνοντας έτσι το διεθνές μέτωπο της Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου